Gordijnen en jaloezieën de populairste raamdecoratie

Gordijnen en jaloezieën de populairste raamdecoratie

In deze blog gaan we in op twee bijzondere vromen van raamdecoratie: het gordijn en jaloezieën. Leer meer over de functies en kenmerken van deze twee soorten raamdecoratie en maak de juiste keuze voor je huis.

Gordijnen

Gordijnen zijn een prachtige variant op de moderne, functionele raamdecoratie. Door hun speciale stoffen en kleuren worden ze gekenmerkt door een extreem hoge variabiliteit. In zekere zin combineren ze de bediening en installatie van een rolgordijn met de lichtheid van gordijnen of transparante gordijnen en de lichtgeleiding van jaloezieën.

De functies van gordijnen in het overzicht:

  • Decoratief lichtontwerp
  • Zonwering
  • Privacy scherm
  • Verduistering

In onze winkel vind je mooie stofkleuren en een grote keuze aan kleuren. De beslissing is geheel aan jou!

De klassieker: aluminium jaloezieën

Jaloezieën zijn bijzonder geschikt voor diegenen die de voorkeur geven aan een elegante en eenvoudige raamdecoratie. Het voordeel: de gewenste lichtomstandigheden kunnen met behulp van het trekkoord en de draaistang in een handomdraai snel worden geregeld. Er zijn vijf aantrekkelijke kleuren om uit te kiezen: Wit, zwart, blauw, zilver metallic of zelfs donkergrijs metallic. Onze jaloezieën zijn verkrijgbaar in veel verschillende maten met een lamellenbreedte van 25 mm – zowel voor ramen als voor deuren.

Jaloezieën zijn bijzonder geschikt voor:

  • Bescherming tegen de zon
  • Privacy
  • Verblindingsbescherming

Kinderveiligheidsslot inbegrepen

Denk aan de veiligheid van je kinderen! Sommige van onze producten, zoals jaloezieën, rolgordijnen en dubbele rolgordijnen, worden afgesteld door middel van trekkoorden aan de zijkant of een kettingtakel. Voor de grootst mogelijke veiligheid worden al deze producten geleverd met passende kinderveiligheidssloten, waarmee je de snoeren kunt installeren, buiten het bereik van kinderhanden.

Wat is het verschil tussen bescherming van de privacy en bescherming tegen de zon bij raamdecoratie?

Oorspronkelijk diende raamdecoratie als bescherming van de privacy. Gordijnen en draperieën zorgden voor privacy door te voorkomen dat nieuwsgierige ogen door het raam kijken. Vandaag de dag gaan functie en decoratie echter steeds meer in elkaar over en veel van de beschikbare producten kunnen worden gebruikt om het licht of zelfs volledig te verduisteren. Dit geldt met name voor de zonwering in het interieur. Of het nu gaat om een eenvoudig ontwerp, in felle kleuren, bedrukt met moderne afbeeldingen, geometrische vormen of bloemmotieven – raamdecoratie is een populair middel om je huis te stylen. Een duidelijke scheiding tussen privacy en zonwering is met moderne jaloezieën, gordijnen en schuifgordijnen mogelijk, omdat ze beide functies vervullen. Het is echter een feit dat ondoorzichtige en vaste materialen een betere bescherming tegen hitte, schittering en zon bieden dan bijvoorbeeld licht doorlatende en lichtgekleurde stoffen.

admin

Related Posts

Waar moet u bij het kopen van een Fixer-Upper de lijn trekken?

Waar moet u bij het kopen van een Fixer-Upper de lijn trekken?

Uw huis verkopen: moet u verhuizen of verbeteren?

Uw huis verkopen: moet u verhuizen of verbeteren?

Millennials die thuis kopen, zijn geobsedeerd door gazons en tuinen

Millennials die thuis kopen, zijn geobsedeerd door gazons en tuinen

Volg deze 4 tips om georganiseerd te blijven wanneer u een korte deadline bereikt

Volg deze 4 tips om georganiseerd te blijven wanneer u een korte deadline bereikt

No Comment

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *