Thursday, December 1, 2022
Wonen

Alles over laminaatvloeren: uw opties begrijpen

Koopgids voor laminaatvloeren

Laminaatvloeren hebben de afgelopen jaren een lange weg afgelegd. In plaats van alleen een goedkoper alternatief voor natuurlijke houten of stenen vloeren, is laminaatvloeren verkrijgbaar in verschillende stijlen om een ​​mooie en duurzame aanvulling op elk interieur te bieden.

Bij het kopen van laminaat zijn er veel variabelen waarmee u rekening moet houden, zoals het oppervlak waarop de vloer zal worden gelegd, in welke kamer het gaat, de kosten en het uiterlijk van de ruimte. Lees verder voor de ultieme gids voor laminaatvloeren, inclusief waar u op moet letten bij het kopen en leggen van de vloer in uw nieuw ontworpen ruimte.

Laminaatvloer bestaat uit:

Slijtlaag: De slijtlaag is de bovenste laag van de vloer die de hele vloer een glanzend, afgewerkt uiterlijk geeft. Het geeft de vloer ook veel van zijn sterkte en duurzaamheid. Het beschermt de vloer tegen klauwen van huisdieren, stoelpoten, kinderspeelgoed en alle andere dagelijkse kleding. Het beschermt ook de bedrukte laag tegen de zonnestralen, die anders na verloop van tijd zouden kunnen verkleuren.

Bedrukte laag (of decorlaag): de bedrukte laag is het uiterlijk van de vloer – het patroon of de markeringen die je ziet. Het kan eruit zien als natuurlijke houten vloeren, steen of marmer en is verkrijgbaar in verschillende kleuren en patronen.

Vezelplaatlaag (of kernlaag): Vezelplaat met hoge dichtheid (HDF) is gemaakt van verwerkt zachthout, dat wordt gemengd met hars en was. Deze laag is gevormd met zowel warmte als druk, waardoor panelen ontstaan. De panelen worden vervolgens gesneden zodat ze in elkaar “klikken”, waardoor het niet meer nodig is om elk bord met de vloer of een ander bord te bevestigen.

Achterlaag: deze laag helpt de vloer recht en gelijkmatig te houden en is afgedicht om vocht buiten te houden, zodat uw vloervorm en stabiliteit van onderaf niet in het gedrang komen. Sommige duurdere laminaten bevatten ook schuimvulling, waardoor er geen aparte ondervloer meer nodig is.

Waar laminaatvloeren te installeren

Laminaat is gemaakt om stevig en solide te zijn, ongeacht waar het is geïnstalleerd. Toch kunnen er extra stappen nodig zijn als het in kelders, badkamers en keukens wordt geïnstalleerd. Bij installatie onder de grond (onder het maaiveld zoals in een kelder), moet er een vochtbarrière worden geïnstalleerd tussen beton en laminaat om de natuurlijke vochtigheid weg te houden van de vloer.

admin
the authoradmin

Leave a Reply