Categories
Living

Planning voor gezond leven

Goede voeding, lichaamsbeweging en ander gezond gedrag kunnen uw lichaam helpen genezen. Een goed plan voor gezond leven kan uw kwaliteit van leven verbeteren. Het kan ook het risico op toekomstige ziekten zoals andere vormen van kanker en hartaandoeningen verlagen. Vraag uw zorgteam naar uw specifieke risicofactoren, zodat u weet welke dingen u moet vermijden.

Werk samen met uw zorgteam om een ​​plan voor een gezonde levensstijl te ontwikkelen. Overweeg je hele medische geschiedenis. Voeg eventuele nieuwe doelen toe die je jezelf hebt gesteld. Een gezonde levensstijl kan nuttig zijn bij het aanpakken van problemen zoals:

Zwakheid.

Verlies van evenwicht.

Vermoeidheid.

Stijve spieren en gewrichten.

Gewichtsverlies of gewichtstoename.

Problemen met slapen.

Rusteloosheid.

Neem enkele van deze gezonde gedragingen op in uw levensstijl.

Fysieke activiteiten

Ademhalingsoefeningen.

Wandelen, hardlopen of fietsen.

Tuinieren en buiten werken.

Activiteiten die u leuk vindt, zoals zwemmen.

Dans- of bewegingslessen.

Yoga, tai chi of andere soorten rekoefeningen.

Een plan voor gezond leven kan u helpen om gezond gedrag onderdeel van uw leven te maken. Begin met dingen die je leuk vindt. Breid uw inspanningen in de loop van de tijd uit. Het kan ook geruststellend zijn te weten dat u doet wat u kunt om uw risico op kanker en andere gezondheidsproblemen te verminderen.

Categories
Living

Vijf tips voor een gezonde levensstijl

Ontvang regelmatig controles. Deze zijn belangrijk, zelfs als u zich gezond voelt. Ze helpen vroegtijdig problemen op te lossen, wanneer ze meestal het gemakkelijkst te behandelen zijn. Het is altijd een goed idee om uw medicijnen door te nemen met uw zorgverlener en apotheker.

Oefening. Probeer de meeste dagen per week minimaal 30 minuten te oefenen. Oefening is goed voor je hart en verbetert de kracht en balans.

Stop met tabak. Mensen die tabak gebruiken (inclusief rookloze tabak) hebben een hoger risico op hartaanvallen, beroertes, longaandoeningen en keel- en mondkanker. Als u een tabaksgebruiker bent, is stoppen met roken het belangrijkste dat u nu kunt doen om uw gezondheid te verbeteren.

Beperk alcohol en vermijd drugs. Maak slimme keuzes en leef een gezonder leven.

Eet gezond eten. Voeg fruit, groenten en volle granen toe aan uw maaltijden. Drink water en vermijd suikerhoudende dranken.

Categories
Living

Een levensstijl veranderen

Hoe begin ik met een gezonde levensstijl?

Overgaan op een gezonde levensstijl is een veelvoorkomend doel, maar waar moet je eigenlijk beginnen? Nadat u hebt besloten dat u een wijziging wilt aanbrengen, is de volgende stap om te geloven dat u het daadwerkelijk kunt doen en een plan kunt bedenken.

Hoe kan ik mijn ongezonde levensstijl veranderen?

Identificeer de slechte of ongezonde gewoonten in je leven die je wilt veranderen. Bedenk dan voor elke gewoonte de reden waarom je wilt veranderen. Misschien is het voor je eigen mentale welzijn of kun je spelen met je kleinkinderen.

Houd uzelf verantwoordelijk voor het maken van die wijzigingen.

Geef anderen niet de schuld of een gebrek aan tijd om je slechte gewoonten niet te kunnen veranderen. Net zoals je een geliefde verantwoordelijk zou houden als hij een belofte zou doen, doe een belofte aan jezelf.

Verwijder de negatieve triggers in je leven.

Als sociale media je een slecht gevoel geven over jezelf, verwijder dan het account. Als het drinken van alcohol je doet verlangen naar een sigaret, neem dan een pauze van alcohol.

Geloof dat je kunt veranderen.

De helft van de strijd om succes te vinden, is tegen jezelf zeggen dat je iets kunt doen. Negeer je negatieve zelfpraat en vervang deze door een visualisatie van je succes in de veranderingen die je wilt maken.

Weet dat het tijd kost en dat u mogelijk tegenslagen heeft.

Veranderen is niet eenvoudig en er kunnen dagen zijn dat je faalt. In plaats van die mislukking te laten winnen, blijf gewoon hard werken.

Maak een plan met doelen en zet babystapjes.

Net zoals je een schema hebt dat je op het werk of thuis moet volgen met bepaalde taken die je moet voltooien. Je nieuwe gezonde levensstijl moet ook taken en een plan hebben om te volgen.

Categories
Living

Dingen die u moet overwegen voor een gezonde levensstijl

ALS DE MEESTE ONS aan gezondheid denken, denken we aan gewicht, dus de focus ligt op het gewicht dat we moeten verliezen om gezond te zijn. De gebruikelijke methode om dit te doen is: dieet en lichaamsbeweging. Rechtsaf? Soort van. Hoewel dit uiteraard de belangrijkste factoren zijn om gezond te zijn, zijn er nog vele andere die u moet overwegen om een ​​evenwichtige en gezonde levensstijl te hebben.

Slaap

Niet alle slaap is gelijk gemaakt. Zelfs als je 8 uur per dag krijgt (waarschijnlijk niet – de gemiddelde Amerikaan slaapt minder dan 7 uur per dag), als je niet op het juiste moment slaapt, geef je je lichaam niet de beste kans om te herstellen en vernieuwt zichzelf (vooral belangrijk als je die spieren traint en traint).

Gifstoffen

We hebben zowel biologische gifstoffen (zoals wanneer we ziek zijn) als milieutoxines (de lijst is te lang) in ons lichaam. Ons lichaam werkt om ze kwijt te raken door ons zweet, ademhaling en lichaamsafval. Als we niet ontgiften – door zweten, massage, voeding, goed ademen, enz. – krijgen we vergrote en geconcentreerde vetcellen.

Eetgewoontes

Ik heb het niet over het bereiken van een appel in plaats van de zak Doritos, hoewel dat belangrijk is. Zelfs als u al een relatief gezond dieet eet, zijn er nog andere belangrijke factoren waarmee u rekening moet houden, zoals wanneer u eet, hoe u eet en hoe vaak u eet.

Spanning

Als mens hebben we allemaal fysieke, mentale, emotionele en spirituele behoeften. Als je je alleen richt op voeding en lichaamsbeweging (fysiek) om gezond te zijn en de andere drie elementen in je leven negeert, dan saboteer je effectief je inspanningen.

Body feedback

Luisteren naar ons lichaam is cruciaal tijdens het sporten. De streefhartslag, zoals te zien op fitnessapparatuur, geeft geen nauwkeurig beeld, omdat deze alleen is gebaseerd op leeftijd (220 min uw leeftijd in jaren), waarbij andere factoren zoals geslacht, levensstijl en fitnessniveau worden genegeerd.

Doelstelling

Als je meerdere doelen of gewoontes hebt die je probeert te veranderen, geef er dan prioriteit aan. Concentreer je op een of twee max tegelijk totdat ze op de automatische piloot staan ​​en ga dan verder met de volgende.

Categories
Living

Tips voor het maken van veranderingen in een gezonde levensstijl

1. Focus op veranderingen in een gezonde levensstijl

Bij gezond gewichtsbeheer gaat het er niet om jezelf calorieën te ontnemen. Overweeg wat u nog meer kunt doen om te helpen bij gewichtsbeheersing.

2. Stel realistische en haalbare doelen

Het stellen van onrealistische doelen leidt alleen maar tot teleurstelling en kan ertoe leiden dat u uw reis opgeeft.

3. Stel één doel in dat niets met gewicht te maken heeft

U kunt bijvoorbeeld in een bepaald kledingstuk passen dat in het verleden te strak was. Of misschien wilt u uw hond bijhouden als u een stevige wandeling maakt – zonder dat u in de war raakt.

4. Neem deel aan dagelijkse gestructureerde activiteiten, inclusief lichaamsbeweging

Hoe meer lichaamsbeweging deel gaat uitmaken van uw dagelijkse routine, hoe gemakkelijker het zal zijn om het voor elkaar te krijgen.

5. Maak gezond eten een dagelijkse bezigheid

Gezond eten hoeft niet saai te zijn – je maaltijden door elkaar halen is een belangrijk onderdeel van het vasthouden aan je programma.

Categories
Living

Voor mannen is fitness de sleutel tot een gezonde levensstijl

Levensstijl kan een belangrijke rol spelen bij de kans van mannen om chronische gezondheidsproblemen zoals hypertensie en obesitas te ontwikkelen of gewichtstoename te ervaren. Naast het stoppen met roken en een gezond dieet, kan fysieke activiteit helpen beschermen tegen ziekten zoals coronaire hartziekten, beroertes, sommige kankers, diabetes type 2, osteoporose en depressie.

Helaas vinden veel mannen dat een gezondere levensstijl leiden in het licht van carrière, gezin en levensdruk een uitdaging kan zijn. Tijdens deze Mannengezondheidsmaand belichten we drie strategieën die gezondheidswerkers kunnen gebruiken om mannen te helpen bij het integreren van actieve, gezonde levensstijlkeuzes in hun dagelijks leven.

1. Knijp het erin

Een goede training hoeft niet een uur te duren of plaats te vinden op de meest trendy trainingsplek. Hetzelfde voordeel van een langere periode van fysieke activiteit met matige intensiteit kan in een kortere tijd worden verkregen door de intensiteit te verhogen tot krachtig.

2. Word sociaal

Bij het reserveren van tijd voor lichaamsbeweging kan het vinden van kinderopvang een uitdaging zijn, vooral als een echtgenoot ook wil trainen. Maar het betrekken van kinderen bij het sporten kan zowel de noodzaak van extra kinderopvang elimineren als een goed voorbeeld zijn van een gezonde, actieve levensstijl.

3. Stel een doel

Aanmelden voor een evenement – een race-, fietstocht-, sportcompetitie- of fitnessklasse-pakket – kan de verantwoordelijkheid en motivatie helpen vergroten. Stel een doel in dat specifiek, meetbaar, haalbaar, redelijk en actueel is.

Categories
Living

Eenvoudige manieren om gezonde levensstijlkeuzes te maken

Als het gaat om het creëren van een gezonde levensstijl, zijn sommige aanbevelingen vrij eenvoudig, zoals regelmatig sporten en goed eten. Veel mensen weten echter niet hoeveel beweging ze moeten krijgen of welk voedsel de beste keuze is. Ze realiseren zich misschien ook niet dat er andere manieren zijn om voor je lichaam en geest te zorgen om een ​​betere algehele gezondheid te bevorderen.

Oefen regelmatig.

De American Heart Association beveelt ten minste vijf dagen per week ten minste 30 minuten activiteit met matige intensiteit aan, en dat komt omdat een actieve levensstijl u kan helpen veel meer te bereiken dan spiermassa of gewichtsverlies. Regelmatige lichaamsbeweging kan ook bijdragen aan het mentale welzijn, en zelfs zoiets eenvoudigs als een pauze of twee op het werk kan gezondheidsvoordelen opleveren.

Eet goed.

De sleutels tot een gezond dieet zijn het eten van de juiste hoeveelheid calorieën voor uw activiteitenniveau en het eten van een breed scala aan voedingsmiddelen om ervoor te zorgen dat u alle voedingsstoffen ontvangt die uw lichaam nodig heeft. Door prioriteit te geven aan geweldige smaak- en ingrediëntenrichtlijnen, zoals het minimaliseren van gehydrogeneerde oliën, transvetten en kunstmatige ingrediënten, Walgreens Nice! producten helpen het giswerk weg te nemen bij het maken van gezondere keuzes. In een poging om gezond leven te vereenvoudigen, werden de verpakking, producten en ingrediëntennormen van de lijn geüpdatet, en het aanbod omvat nu biologische en glutenvrije opties naast traditionele bakproducten en andere algemene kruidenierswaren.

Krijg genoeg slaap.

Slaap speelt een cruciale rol in een goede gezondheid en welzijn, en kan uw geestelijke gezondheid, lichamelijke gezondheid en levenskwaliteit helpen verbeteren. De National Sleep Foundation beveelt 7-9 uur per nacht aan voor volwassenen en 9-11 uur voor schoolgaande kinderen. Als je slaap ongrijpbaar vindt, probeer dan een bedtijdroutine te implementeren om signalen naar je lichaam te sturen dat het tijd is om te slapen, vermijd schermtijd vlak voordat het licht uitgaat en elimineer cafeïne na de lunch.

Omgaan met stress.

Tussen het jongleren van een carrière, familie en andere verplichtingen, is het gemakkelijk om dingen te vinden die je moet benadrukken. Praktijken zoals meditatie en yoga kunnen helpen om stress beter te beheersen. Tijd reserveren voor een favoriete hobby kan ook helpen om stress te verminderen en je te concentreren op een activiteit die je leuk vindt. Afgezien van mentale en emotionele effecten, kan stress ook uw fysieke gezondheid beïnvloeden, dus het is belangrijk om coping-mechanismen te identificeren die de algehele stress verminderen.

Wees sociaal.

Tijd maken om te socializen met vrienden en familie is een belangrijk onderdeel van een lang en gezond leven. Zelfs als je schema vol zit, probeer dan minstens één keer per week tijd te spenderen om met familie en vrienden door te brengen.

Doorbreek slechte gewoonten.

Wat voor aard ze ook hebben, probeer slechte gewoonten te doorbreken door eerst het probleem te erkennen en vervolgens de negativiteit te vervangen door alternatieven die een positievere impact op je leven hebben. Zelfs een negatieve houding kan je naar beneden halen.

Categories
Living

8 eenvoudige stappen voor een gezondere levensstijl

Let op uw gewicht

Overgewicht kan het risico op kankers zoals borst-, colon- en endometrium verhogen, evenals artrose (OA), hartaandoeningen, diabetes type 2 en oogaandoeningen zoals leeftijdsgebonden cataract. Onderzoek van de Harvard Medical School heeft ook aangetoond dat vrouwen met een hoog buikvet een lagere botmineraaldichtheid hebben.

Maak Smart Food Swaps

Dus in plaats van altijd dierlijke eiwitten te hebben, probeer dan een plantaardig eiwit zoals zwarte bonen of soja te vervangen. Wissel vleeswaren zoals vleeswaren en vette stukken rood vlees om voor mager en onbewerkt vlees, gevogelte en, beter nog, vette vis zoals zalm. Blijf bij porties van 3 ons en rond uw bord af met producten, volle granen, magere zuivelproducten en kleine hoeveelheden gezond vet, zoals olijfolie.

Verkrijg het Exercise Advantage

Lichamelijke activiteit helpt uw ​​hart en longen efficiënt te laten werken, vermindert het risico op tal van ziekten en kan de pijn verlichten. Een Cochrane Collaboration-review van 54 studies toonde bijvoorbeeld aan dat regelmatige low-impact-activiteiten zoals wandelen, fietsen, zwemmen of tai chi OA-kniepijn evenveel kunnen verlichten als medicatie.

Sta wanneer je kunt

Je zou denken dat een paar uur per week doorbrengen met fysieke activiteiten in de sportschool de oplossing is. Maar regelmatig bewegen gedurende de dag is het belangrijkste. Als u bijvoorbeeld lange tijd zit terwijl u autorijdt of tv kijkt, raden onze experts aan om korte ‘activiteitenpauzes’ te nemen.

Slaap voldoende, maar niet te veel

Het krijgen van 7 tot 8 uur slaap lijkt de goede plek te zijn, die helpt het immuunsysteem te laten neuriën en de kans op ziektes, vallen en auto-ongelukken te verkleinen.

Doorbreek slechte gewoonten

Als je rookt, probeer dan te stoppen. Dertig procent van de sterfgevallen door kanker kan worden toegeschreven aan tabak en roken kan uw hart en ademhalingssysteem schaden. Het houdt ook verband met een hoger risico op leeftijdsgebonden maculaire degeneratie en cataract.

Omgaan met stress

Als je chronisch gestrest bent, produceert je lichaam een ​​overvloed aan hormonen zoals adrenaline en cortisol, die de bloeddruk verhogen en na verloop van tijd de vaatwanden kunnen beschadigen.

Vermijd luchtverontreiniging

Kleine spikkeltjes in de lucht kunnen grote gezondheidsproblemen veroorzaken, vooral als het gaat om long- en hartaandoeningen. Onderzoek heeft luchtvervuiling al lang in verband gebracht met een hoger risico op een hartaanval bij mensen bij wie de diagnose hartaandoeningen is gesteld.